Skip to content

Ekologiska presenter: Att ge med omtanke

  • by

Att ge presenter vid kalas och fester är ett välkänt sätt att visa uppskattning och kärlek till mottagaren. Men, har du någonsin funderat på de miljömässiga konsekvenserna av dina presenter? Här nedan finner några sätt att ge mer hållbara och ekologiska sådana.

Miljömässiga fördelar

Genom att välja ekologiska presenter, bidrar du till att minska avfall, föroreningar och utnyttjandet av naturresurser. Många traditionella presenter, som elektronik och plastleksaker, kan ha en stor miljöpåverkan.

För att säkerställa att din present når upp till nödvändiga miljökrav rekommenderar vi att du letar upp CE-märkningen. Denna ska framgå i produktbeskrivningen, till exempel när du planerar en minnesvärd 1 års present.

Hälsomässiga fördelar

Många ekologiska produkter är gjorda av naturliga material och innehåller inte skadliga kemikalier. Detta kan vara särskilt viktigt när du ger presenter till barn.

Återanvändbara produkter

Återanvändbara produkter som tygpåsar, metallvattenflaskor och återanvändbara kaffekoppar är inte bara miljövänliga, utan också mycket användbara.

Naturliga skönhetsprodukter

Du kan även fundera på naturliga skönhetsprodukter, som ekologiska lotions, tvålar och läppbalsam. Dessa är ofta fria från skadliga kemikalier och förpackade i återvinningsbara eller komposterbara förpackningar.

Trädplanteringsbevis

Att ge ett bevis på att ett träd har planterats i mottagarens namn är en underbar present som hjälper till att bekämpa klimatförändringarna.

Lokalt tillverkade presenter

Stöd lokala hantverkare och minska koldioxidutsläppen från frakt genom att ge presenter som är tillverkade lokalt.

Presentinslagning

Försök att undvika traditionellt presentpapper som ofta inte kan återvinnas på grund av glansiga beläggningar eller glitter. Använd istället återanvändbara tygpåsar, tidningspapper, eller till och med en vacker halsduk för att slå in din present på ett miljövänligt sätt.

Avslutande tankar

Att ge ekologiska presenter är inte bara bra för miljön, utan det är också ett kraftfullt sätt att visa att du bryr dig om mottagarens hälsa och framtiden för vår planet. Bara för några dagar sedan framkom en rapport om att det är för sent att rädda den arktiska sommarisen. Klimathotet är därmed ett faktum.

Nästa gång du deltar i ett kalas eller en fest, varför inte prova några av dessa ekologiska presentidéer?

Leave a Reply

Your email address will not be published.